132 min. | Korte inhoud: Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse... Filmcollectie, verzameling, films, nieuws, informatie, acteurs, actrices, componisten, films in de bioscoop, vandaag jarig
DVD Collectie logo
Top background image

John Carter (2012) > Reacties


Koop filmKoop op CosmoxKoop op Free Record ShopKoop op Proxis.be & Azur.be


John Carter poster
Regisseur(s):Andrew Stanton
Cast:Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Thomas Haden Church, Mark Strong, CiarŠn Hinds, Dominic West, James Purefoy, Bryan Cranston, Polly Walker, Daryl Sabara, Arkie Reece, Don Stark, Christopher Goodman, Aldred Montoya, David Schwimmer, Emma Clifford, Oliver Boot, Philip Arditti, Jon Favreau, Art Malik
Genre(s):Actie / Avontuur / Fantasie / Sciencefiction
Land(en):Verenigde Staten
Muziek:Michael Giacchino
Speelduur:132 min.
Tagline:Lost in Our World. Found in Another.
Rating:
SterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSterSter
(7.7/10)

3 stemmen
 
Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.
 
 

Reacties (2)

Plaats reactie


kencoenen
Reacties: 1012

Avatar van kencoenen
 7.5 | Geplaatst op 8 Juni 2012 om 14u32

Profiel Top 10 Privťbericht sturen Collectie Quote 

Regisseur Andrew Stanton van Pixar debuteert met een live-action avontuur boordevol special effects. Voor Taylor Kitsch is het ook meteen de grootste hoofdrol op zijn CV. De rest van de cast werd aangevuld met bekende en minder bekende namen.

John Carter is een karakter van de schrijver van Tarzan, E.R. Burroughs, en dat merk je. Carter ziet er een beetje hetzelfde uit, beleeft ook de wildste avonturen en komt ook op plaatsen waar nog nooit iemand geweest is. Het is een interessant karakter. Zeker interessant genoeg om een film over te maken. Ik heb geboeid naar de film zitten kijken. De andere personages hebben wel niet veel om handen. Mark Strong doet het goed als Thern, maar je kan niet spreken over een intrigerend personage. Hetzelfde kan gezegd worden over de prinses van Helium.

Aan fantasie geen gebrek in John Carter. Dat is meteen ook het sterkste punt van de film. Teleporteren naar andere planeten, marsmannetjes, schepen die vliegen op zonneŽnergie, ... Alles werd prachtig in beeld gebracht. Logisch dat deze film ongelooflijk duur geworden is en flopte aan de kassa. De kijker wordt getrakteerd op een waar spektakel.

De Star Wars voor de nieuwe generatie zou ik de film niet durven noemen, maar het is beslist een must-see voor elke sciencefiction fan!

Ive Coenen
Reacties: 107

Avatar van Ive Coenen
 8 | Geplaatst op 20 Augustus 2012 om 23u17

Profiel Top 10 Privťbericht sturen Collectie Quote 

Grafisch is het schitterend en het verhaal is leuk gevonden. Het doet me en beetje denken aan de film Avatar. Met die lichtgevende voertuigen op zonne-energie. Ik vindt dat Taylor Kitsch die de rol speelt als John Carter enorm goed. De rest was inderdaad misschien en beetje slechter. Maar ook niet zo slecht. En dat de film in totaal $250,000,000 (Geschat) heeft gekost en dat hij niet veel meer heeft opgebracht dan gehoopt nu ja dat mag de pret zeker niet bederven.

Plaats reactie

Foto's

John CarterJohn CarterJohn CarterJohn Carter
John CarterJohn CarterJohn CarterJohn Carter

Facebook

Meer

IMDB pagina   Trailer  OfficiŽle webpagina  

Nieuws

Geen nieuws gevonden

Gebruikers die deze film hebben

Advertentie

Hier uw reclame? Klik hier voor meer informatie.

Cosmox

Bottom background image