Lees het volledige nieuwsbericht. Filmcollectie, verzameling, films, nieuws, informatie, acteurs, actrices, componisten, films in de bioscoop, vandaag jarig
DVD Collectie logo
Top background image

World Soundtrack Awards 2011

Categorie: Varia | Geplaatst op 24 Oktober 2011 om 22u10 | Bron
World Soundtrack Awards 2011De franse filmcomponist Alexandre Desplat werd op de 11de editie van de Gentse World Soundtrack Awards, het slotevenement van het 38ste Filmfestival van Gent, uitgeroepen tot filmcomponist van het jaar. Het is al derde keer op rij dat Desplat won. De componist kreeg de prijs voor de muziek die hij schreef voor de film A Better Life, Largo Winch 2: The Burma Conspiracy, The King's Speech, The Tree of Life, The Well Digger's Daughter en de twee delen van Harry Potter and the Deathly Hallows.

De Duitse componist Hans Zimmer kreeg de prijs voor beste originele soundtrack voor de film Inception. De Amerikaanse zanger/componist Randy Newman kreeg de award voor beste originele filmsong voor "We Belong Together" uit de animatiefilm Toy Story 3.

De Italiaanse discopionier Giorgio Moroder nam in Gent zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst. Moroder is o.a. bekend van zijn soundtracks voor de filmklassiekers Midnight Express, Scarface en Flashdance. De Ontdekking van het jaar ging naar Alex Heffes voor de muziek bij The First Grader en The Rite.

De publieksprijs, waarbij filmfans over gans de wereld hun stem konden uitbrengen, ging dit jaar naar de componist A.R. Rahman voor de film 127 Hours. De Sabam Award voor beste jonge Europese componist ging naar Gabriel Heinrich, die de muziek schreef voor een kortfilm van de Belgische regisseur Nicolas Provost.


Reacties (0)

Plaats reactie


Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Advertentie

Hier uw reclame? Klik hier voor meer informatie.

Cosmox

Bottom background image