Lees het volledige nieuwsbericht. Filmcollectie, verzameling, films, nieuws, informatie, acteurs, actrices, componisten, films in de bioscoop, vandaag jarig
DVD Collectie logo
Top background image

Eric Bana en Danny Huston in indie-film Elvis & Nixon

Categorie: Films | Geplaatst op 25 Oktober 2011 om 20u10 | Bron
Eric Bana en Danny Huston in indie-film Elvis & NixonEric Bana en Danny Huston zijn gecast voor Elvis & Nixon, een indie film geregisseerd door acteur Cary Elwes, meteen ook zijn regiedebuut.

Elwes schreef het script met Joey en Hanala Sagal. De film wordt gefinancierd door Benaroya Pictures, de productiemaatschappij achter Margin Call, New York, I Love you en The Romantics.

De film is gebaseerd op de ontmoeting tussen Elvis Presley (Eric Bana) en Richard Nixon (Danny Huston) op 21 december 1970. Presley ontmoette Nixon op zijn eigen verzoek in het Witte Huis, waar hij zijn verachting uitte tegenover de hippiecultuur en het overmatige drugsgebruik. Hij vroeg Nixon om een Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs-badge, een badge van de vroegere DEA (Drug Enforcement Administration), om als uiting van zijn patriottisme actief iets te doen aan het overmatige drugsgebruik door jongeren. Achteraf bekeken heel vreemd, gezien Elvis zelf zijn leven liet aan drugs.

Bana zal uitvoerend producer worden. De volgende film waarin hij daarna zal spelen is de Lakeshore-thriller Brilliant. Hij rondde net Blackbird af, een film over twee voortvluchtige broers, te zien in 2012.


Reacties (0)

Plaats reactie


Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Advertentie

Hier uw reclame? Klik hier voor meer informatie.

Cosmox

Bottom background image