Lees het volledige nieuwsbericht. Filmcollectie, verzameling, films, nieuws, informatie, acteurs, actrices, componisten, films in de bioscoop, vandaag jarig
DVD Collectie logo
Top background image

Rundskop genomineerd voor Oscar

Categorie: Films | Geplaatst op 24 Januari 2012 om 15u01 | Bron
Rundskop genomineerd voor OscarDe Vlaamse film Rundskop van Michael R. Roskam, met Matthias Schoenaerts, is genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat heeft de organisatie van de Academy Awards dinsdag meegedeeld. De eigenlijke uitreiking vindt plaats op 26 februari. De andere genomineerden in de categorie "Beste niet-Engelstalige film" zijn In Darkness, A Separation, Footnote en Monsieur Lazhar.

Eerder bleek uit een enquête onder zo'n vierduizend volgers van Vlaamsefilm.be - de site van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) - dat het Vlaamse filmpubliek Schoenaerts de beste acteur én de filmpersoonlijkheid van 2011 vindt.

Rundskop werd daarbij de beste Vlaamse film en regisseur Michael R. Roskam de beste regisseur én ontdekking van het jaar. Het internationale succes van de film leverde hem ook nog de eerste plaats op in de categorie "Vlaamse filmgebeurtenis van 2011" en alsof dat niet volstond, werd Rundskop ook nog eens de "Meest artistieke film".

Ook in het buitenland kaapte Bullhead, zoals de film in het Engels heet, al tal van prijzen weg. Zo won hij op het AFI Fest in het Amerikaanse Los Angeles twee awards.


Reacties (0)

Plaats reactie


Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Advertentie

Hier uw reclame? Klik hier voor meer informatie.

Cosmox

Bottom background image