Lees het volledige nieuwsbericht. Filmcollectie, verzameling, films, nieuws, informatie, acteurs, actrices, componisten, films in de bioscoop, vandaag jarig
DVD Collectie logo
Top background image

Ben Gazzara overleden op 81-jarige leeftijd

Categorie: Personen | Geplaatst op 5 Februari 2012 om 12u02 | Bron
Ben Gazzara overleden op 81-jarige leeftijdActeur Ben Gazzara overleed vrijdag 3 februari in New York City na een lang gevecht tegen pancreaskanker. Hij werd 81.

Gazarra, geboren als Biagio Anthony Gazzara en een klassiek geschoold acteur, startte zijn filmcarrière in de jaren '50 met het spelen van verscheidene rollen als "bad guy". In de jaren '60 werkte hij voornamelijk voor televisie met terugkerende rollen in Arrest and Trial en Run For Your Life. In de seventies had hij een comeback in niet minder dan drie John Cassavetes films, nl. Husbands, The Killing of a Chinese Bookie en Opening Night.

Zijn echte doorbraak kwam er nadat hij verscheen als slechterik in de Patrick Swayze-klassieker Road House. Daarna speelde hij in The Big Lebowski van de Coen broers, Happiness en Summer of Sam. Dat was allemaal in de jaren '90. Recenter was Gazzara te zien in Lars Von Trier's Dogville.

Tijdens zijn carrière won Ben Gazzara vier Emmy's en was hij genomineerd voor niet minder dan drie Tony's voor zijn theaterwerk.

De acteur erkende dat Road House zijn meest gespeelde film op televisie was en toonde een duidelijke sympathie voor zijn tegenspeler in een interview: "Patrick Swayze was een zeer vriendelijke jongen. Hij was nog maar een jongen toen, ofwel, een jonge man. Een man die net de vruchten begon te plukken van zijn opkomende bekendheid. Ik herinner mij dat hij er heel nerveus over was, zeer ongerust. Hij zat ermee in en was zeer gespannen om goed werk af te leveren. We praatten veel en gingen wandelden. Ik had hem graag, we hadden elkaar graag."

Ironisch genoeg overleed Swayze in 2009 op 57-jarige leeftijd aan dezelfde ziekte, pancreaskanker.


Reacties (0)

Plaats reactie


Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Advertentie

Hier uw reclame? Klik hier voor meer informatie.

Cosmox

Bottom background image